DJ Rashad

juke, footwork, ghettotech ~ USA

Marlo Stanfield

vinyl 7"

Reaction score
7,616

DJ Rashad (Rashad Hanif Harden)
09.X.1979 - 26.IV.2014

djrashad.jpg

​
Рашад Ханіф Гарден, більш відомий як DJ Rashad, - електронний музикант, продюсер та діджей, піонер жанру "футворк", який співпрацював із Hyperdub Records.

Рашад Гарден народився в Хаммонді, Індіана, 9 жовтня 1979-го в родині Глорії та Ентоні Гарденів. Виріс у південній частині Калумет Сіті, пригороді Чикаго. Почав проявляти інтерес до музики у ранньому віці і розпочав діджейську діяльність, будучи підлітком. Зі слів батька, "відколи Рашад був дитиною, він завжди цим займався і знав, чого прагне досягти". У вищій школі Гарден отримав новий досвід діджеїнгу у Kennedy-King College radio station WKKC. Він також став учасником місцевих танцювальних колективів, серед яких HouseOMatics, The Phyrm та Wolf Pac. В 1992-му вперше виступив на публіці в якості діджея, використавши як привід шкільне свято.

Відвідуючи Thornwood High School, Гарден познайомився із Морісом Гарпером (aka DJ Spinn). Хлопці почали проводити час вдома одне в одного, продюсуючи треки та граючи на вечірках. Гарден став одним із засновників Teklife crew та розвивав новий стиль "футворк" довкола танцювальних батлів у Чикаго. Гарден був одним із виступаючих на Pitchfork Music Festival в Чикаго у 2013-му та склав компанію Chance the Rapper у його грудневому турі того ж 2013 року.

26 квітня 2014 року Гарден помер від ускладнень, пов'язаних із тромбом в нозі. Йому було лише тридцять п'ять.

https://www.youtube.com/watch?v=hnUEPc4tFCs

Фрагмент дискографії:

2006 - Juke Trax Online Vol. 3
2008 - Something 2 Dance 2
2010 - XLR8R Podcast: DJ Rashad & DJ Spinn - August 31, 2010
2011 - Just A Taste Vol. One
2012 - Teklife Volume 1 - Welcome To The Chi
2013 - Double Cup (CBR 320)
dj-rashad-double-cup-review-10.26.2013.jpg

[HIDE]Cкачать[/HIDE]

Пропустили серйозний минулорічний хайп. Думаю, краще хоч і зі значним запізненням, але все ж таки висвітлити творчість Рашада. Джук, футворк, геттотех :dontknow: Пробачте мені мою недалекість, але інакше, як своєрідний інструментальний хіп-хоп, замішаний із холодною, кислотною електронікою, я його творчість, принаймні головний реліз "Double Cup", сприйняти не можу. Wire високо відзначили старання Рашада, поставивши запис на 12-ий рядок минулорічного топу. Я досить спокійно спочатку сприйняв альбом, але чим більше слухаю, тим більше переконуюсь, що таки справді Рашад був важливою фігурою сучасної електронної музики. Хай спочиває з миром.

Description
juke, footwork, ghettotech ~ USA
Country
usa
Back