Сверхчеловек
digipack
Знову пропоную послухати трохи експериментальної музики.
Познайомився з цим виконавцем стандартно, як для себе, - лазячи по сіміларам до сіміларів приємних мені гуртів. По-моєму, такими того разу були Jackie-O Motherfucker і Chicago Underground Trio. В результаті я наткнувся на Dirty Projectors, музику Дейва Лонгстрета, який власне і приховується під цим творчим псевдонімом. Зачепило одразу і я побіг шукати його творчість в неті.
Може здатися, що я помилився розділом, але якщо вже тут мешкає Бйорк, тоді й цьому єбанькові теж тут місце. Адже саме з музикою шизанутої ісландки найбільш спізвучна його творчість. Тут часто вживається бйорківський фішак - вокали в ролі інструментів. Тут також вживаються схожі на бйорківські перкусії, до того ж вони творять подібну ритмику. Взагалі обидва виконавці - великі експериментатори. Далі. Тут також присутній чудовий і унікальний вокал по джазу. Тільки тут джазу більше. І не тільки в плані вокалу, а взагалі. Власне жанрово творчість виконавця і характеризується як ню джаз/експериментальна музика + зовсім трохи дивакуватого фолку).
Також таким, що відрізняє Дьоті Проджекторз від Бйорк, є атмосфера. Тут вона менш грузяща, більш несерйозна, дещо веселіша.
Дискографія:
2002 The Graceful Fallen Mango
2003 The Glad Fact
2003 Morning Better Last!
2004 Slaves' Graves and Ballads
2005 The Getty Address
2006 New Attitude EP
2007 Rise Above
2009 Bitte Orca
Лінки:
Оф. сайт
MySpace
Ласт Фм з безкоштовними треками 1
Ласт ФМ 2
ПС. Є 2005 і 2006. Пишіть, якщо комусь треба.
Бруклинскому проекту Dirty Projectors семь лет, и на его счету столько же альбомов, но всерьез о нем заговорили не так давно. Многие меломаны, привыкшие знакомиться с релизами задолго до выхода, восстанавливают почти что утерянную привычку – изучать дискографию ретроспективно и комплексно. До недавнего времени это была затея одного человека — Дэйва Лонгстрета (David Longstreth), нанимавшего для записи сессионных музыкантов, каждый раз — новых. Он говорит, это связано с техническими проблемами: ему было гораздо удобней приглашать конкретного музыканта, который мог справиться с той или иной задачей, чем из года в год переучивать один и тот же состав играть так, как этого хотелось автору.
Лонгстрет не скрывает, что предпочитает звучание классических инструментов. И как бы сетует: «Сыгранная на них музыка напоминает об элегантности, хорошем красном вине, горящих свечах и уюте. Последний раз все это встречалось в звуковых черно-белых фильмах голливудских студий». Тем не менее, Dirty Projectors создают эклектичную музыку, все ингредиенты которой — не формальные приемы-клише из разных стилей, а заимствования, адаптированные под свои нужды.
Познайомився з цим виконавцем стандартно, як для себе, - лазячи по сіміларам до сіміларів приємних мені гуртів. По-моєму, такими того разу були Jackie-O Motherfucker і Chicago Underground Trio. В результаті я наткнувся на Dirty Projectors, музику Дейва Лонгстрета, який власне і приховується під цим творчим псевдонімом. Зачепило одразу і я побіг шукати його творчість в неті.
Може здатися, що я помилився розділом, але якщо вже тут мешкає Бйорк, тоді й цьому єбанькові теж тут місце. Адже саме з музикою шизанутої ісландки найбільш спізвучна його творчість. Тут часто вживається бйорківський фішак - вокали в ролі інструментів. Тут також вживаються схожі на бйорківські перкусії, до того ж вони творять подібну ритмику. Взагалі обидва виконавці - великі експериментатори. Далі. Тут також присутній чудовий і унікальний вокал по джазу. Тільки тут джазу більше. І не тільки в плані вокалу, а взагалі. Власне жанрово творчість виконавця і характеризується як ню джаз/експериментальна музика + зовсім трохи дивакуватого фолку).
Також таким, що відрізняє Дьоті Проджекторз від Бйорк, є атмосфера. Тут вона менш грузяща, більш несерйозна, дещо веселіша.
Дискографія:
2002 The Graceful Fallen Mango
2003 The Glad Fact
2003 Morning Better Last!
2004 Slaves' Graves and Ballads
2005 The Getty Address
2006 New Attitude EP
2007 Rise Above
2009 Bitte Orca
Лінки:
Оф. сайт
MySpace
Ласт Фм з безкоштовними треками 1
Ласт ФМ 2
ПС. Є 2005 і 2006. Пишіть, якщо комусь треба.
- Description
- experimental
- Country
- usa
Attachments
Last edited by a moderator:
Dirty Projectors