Gandalf The Grey

folk rock/psychedelic rock/singer-songwriter

Sun of a Beach

сдохни или умри

Reaction score
16,833

1965c11084b6.jpg

Gandalf the Grey – нью-йоркська психоделічна фолк-група кінця початку 70их, основним учасником якої був Кріс Вілсон, автор і виконавець власних пісень під акустичну гітару. Пісні Кріса були близькі творчості хіппі, до числа яких він, до речі, входив. Що примітно, Вілсон не вживав наркотиків, але у своїх виступах, а часто і в піснях, він використовував образи з творчості Дж. Р. Р. Толкіена.

Альбом, який ви можете нижче скачати, починається саме піснями на тематику творів згаданого автора – три перших пісні повністю присвячені ельфам, хоббітам і казковій атмосфері. Звучання музики є дуже характерним скоріше для кінця 60х – так грали ейсід-рокові, фолк-рокові колективи, які виробили стиль під впливом Боба Ділана, але писали значно простіші за змістом пісні. Всі наступні пісні мають ближчу до класичної психоделії тематику і дещо більш різняться за настроєм. Виділив би з пісень особливо “Here On Eighth Street” і “The Future Belongs To The Children”.

Рекомендую любителям фолк-року і всякого дивацтва.

ЛастФМ
Офіційний сайт
Рецензія альбома на англ.

The Grey Wizard Am I (1972) Альбом на шаребі
[HIDE]Cкачать ( пароль www.neformat.com.ua ) [/HIDE]

Description
folk rock/psychedelic rock/singer-songwriter
Country
usa
Last edited:
послушал. совсем не силен в различных психоделиках и фолках, но он мне понравился, особенно первые три песни. я так понимаю у группы всего один альбом, да и тот - большой раритет?

immaltigor, так і є, альбом всього один і його копія в колекційних колах коштує близько 1000 долларів, як написано в його біо.

да, крутой дядька. но сугубо под настроение, а то впервый раз удалить захотелось сразу)

а то впервый раз удалить захотелось сразу)
вот да. Я потому тут и не отписывался - не хотелось портить позитивные отзывы своим снобизмом:stupid: Не вкатил ни с первого раза, ни со второго, ни с третьего. Я, видимо, не того ждвл:dontknow: Удалил, короче:stupid:

не хотелось портить позитивные отзывы своим снобизмом
Так чого ж) Я і не казав, що він прямо усім буде подобатись. У мене така думка, що треба бути в міру толкієнутим, щоб його пісні не набридали і приносили радість.

ща заслушаем кстати):popcorn:

Добавлено через 1 час 24 минуты
просто отличная музыка)

композиции восновном бардовские, слышно, что остальные члены группы - лишь акомпанемент для Вилсона. Его вокал завораживает, гипнотизирует и ведёт. это нечто. именно это завораживает меня больше всего в Ван Дер Граафе, который тоже во многих местах можно назвать бардовским, особенно это касается первых альбомов.

Очень светлый и чистый альбом. никакой ненависти, радости или зауми. просто чисто и искренне поющая душа:smile:

Kobold, спасибо) так бы врядли когда о них узнал или услышал..

Северный Олень, о, чудово, що ти зацінив)) Буде стимул робити більше тем про таких виконавців)

Kobold, а у этого Вилсона были ещё проэкты какие-то или группы?

От буквально на днях я глянув на його офіційний сайт і зрозумів, що на Ютубі є записи його пізніх пісень, які він записав уже будучи постарше. Отут самі записи. Так що можна сказати, що цей альбом - не вся його творчість.

Добавлено через 32 секунды
Він там грає виключно сам, під акустику.

ох люблю такие названия по Толкиену, а этого дядьку не слушал, исправим.
кстати вот есть еще группы the hobbits и the new hobbits, очень приятные такие фолк/психоделические, могу сделать о них темы. жаль раздел не очень популярен, но для общего развития очень пригодятся думаю.

Bjol, зроби теми, десятку людей точно цікаво буде.

Спасибо тредстартеру. Послушал. Действительно ценная музыка на мой вкус.

Back