Рецензія :deal:
Хотів написати «люмен уже не торт», але поки що стримаюсь. «На части» викликає подібний так сказати «ступор» і «нерозуміння» як і альбом попередній «Мир». В «Мир» вони стали іншими, перестали бути ревулюціонерами, в текстах стало більше романтики, тай узагалі якщо згадати 2009 рік і враження від альбому то спочатку з’являлись думки «альбом нікудишній, розчарували і так далі», але згодом після так скажимо ще декількох підходів, як кажуть в спорті, альбом ішов і ішов на славу з задоволенням і навіть невимовним екстазом. Я вже слухаю люмен три чи чотири роки, є що згадати із чим порівняти. От наступив рік 2012-тий – те саме, альбом важко зрозуміти і насолодитися ним у всій красі зраразу.
Але ж і ще раз але ж. Вслухатись в лірику всього елпі «на части» можна дійти тільки одного ясного як сонце і як божий день висновку – В ТЕКСТАХ НЕМАЄ ТОГО ЗМІСТУ, ТОЇ ЯСНОСТІ І ПРОСТОТИ ЯКІ БУЛИ РАНІШЕ! Вони якось починаю писати текти подібні до виконавців жанру «русский рок» де переважають різні метафори, порівняння, де зміст захований і або незрозумілий взагалі, або важко зрозумілий. «Трактор времени, небо в огне, карусель, птица в клетке» і багато інших метафор. Звісно на щастя не всі пісні такі. Є й ті де настає більше просвітлення.
Єдина пісня якій можна присвоїти істиний респект це «Марш согласных» коли її не слухати мурашки не сходять з тіла. Гітари звучать на грані вибуху. Подача тексту виконана на небесному рівні. В приспіві взаємодія інструментів і голосу проводиться як одне ціле і це розриває слухача на частини. А від кульмінації на 2хв і 10 сек можна взагалі втратити свідомість. «Поджигай!». Ще «0010000000010010» чимось запам’ятовується. А так більше нема, що й згадати якщо слухати альбом 1-2 рази.
Це гірший їх альбом. «Мир» був краще! Згадується купа речей з нього «Гонка», «Беги», «Дотянуться до звезды» та і весь він хороший. «Правда» – самий сильний альбом групи. По-перше музика. Не знаю, але напевно люди, що сиділи в студії реально розуміються в справі. Всі пісні настільки монолітно і до геніальності подібно звучать. Звук гітари і всі ноти, що написані до цього альбому, рай для ушей. А тексти, то напевно в ньому найбільше змісту ніж в будь-якому іншому альбомі будь-якої відчизняної групи, і зміст не захований, а зрозумілий з першого прослуховування. «Гореть», «6 миллиардов», «Хамелеон» ах ностальгія… Та думаю ви самі в курсі. Альбом «Свобода» по текстах явно краще, а от в музиці затруднняюсь відповісти. Як на мене люди в студії трохи схалтурили, адже студійний запис слухається не дуже, а от концертникі самий сок: «Дыши», «Одной крови». Альбом «Без консервантов» брав непідробністю, щирістю і всім самим потайним, що розкрито в ньому. Його не можна забути. «Кофе», «Сид и Ненси» і веселий панк-рок в другій частині альбому. Не набридає співати під гітару їх старі пісні.
От мене порадувало в новому це те, що ненормативну лексику прибрали взагалі. Раніше по великому рахунку її теж не було, але ж в декількох піснях деякі слова пробігали. Так роздумуючи про незміного лідера якого називають Тэм, здається що він втомився від цієї безприривної уваги навколо своєї персони, від гастролів і так далі. Це звісно чисто суб’єктивне імхо, але він трохи видихується і списується. Чогось крутішого за «Правду» ми скоріш всього вже ніколи не побачимо. Але і цей «На части» скажимо добре, що випустили який би він не був. Можливо навіть вдасться в нього «в’їхати» з часом. Та поки оцінка perfectttmusic тверда як сталь і вона складає 6/10.
докладніше -
http://ptttm.org/?p=306 :beer: