ONUKA

ukrainian folktronic
Коротше не "Даха Браха" єдиною:stupid:
ох дядя, я вот боялся подобных сравнений еще когда увидел сабж и ДахуБраху рядом в расписании. Но если уж хочется сравнений, то Онука против ДахиБрахи - как "Принцесса Нури" из пакетика на совковой кухне против китайской чайной церемонии

ох дядя, я вот боялся подобных сравнений еще когда увидел сабж и ДахуБраху рядом в расписании. Но если уж хочется сравнений, то Онука против ДахиБрахи - как "Принцесса Нури" из пакетика на совковой кухне против китайской чайной церемонии

Їх апріорі не можна порівнювати. Калм даун.

https://www.youtube.com/watch?v=5YRA1qNM6dU

Головним джерелом натхнення для матеріалу міні-альбому VIDLIK послужила Чорнобильська катастрофа та її вплив на життя України та навколишніх країн, що постраждали від аварії
Тема Чорнобиля цікавила мене з глибокого дитинства. Скільки себе пам'ятаю, це слово постійно лунало у нас вдома. Одна з причин такої пильної уваги пов'язана з тим, що мій тато був одним з ліквідаторів наслідків аварії на АЕС. Навіть моя дипломна робота в Інституті була присвячена впливу Чорнобильської катастрофи на культуру Полісся. Чим старшою я ставала, тим вагомішою мені здавалася ця подія. Я регулярно їжджу в Зону відчуження, і це місце, чесно кажучи, є для мене одним з кращих на Землі. Я завжди відчуваю там особливий прилив натхнення, до мене приходять нові ідеї, а емоції та враження, отримані під час чергової вилазки, ще довго підживлюють і дають поживу для роздумів. Я виношувала нові пісні дуже довго, мені хотілося вкласти в них максимум. Мені здається, проблема Чорнобиля як і раніше дуже актуальна, незважаючи на те, що в суспільстві та в ЗМІ вона давно пішла на периферію. По-справжньому пам'ятають про це тільки люди, яких це торкнулося особисто, ті, хто втратив своїх близьких або був змушений переїхати з рідного дому. Якщо ONUKA своєю музикою зможе нагадати про цю надзвичайно важливу в нашій історії подію і змусити людей по-новому поглянути на неї, я буду щаслива.

qNei6oWV7cY.jpg

этот новый сингл - такая конъюнктурщина, что пиздец

Чота прямо дно якесь по першому разу, не чекав такого підвоху.

вживую очко, по музыке - фишки пятилетней давности, псевдофолковая составляющая убогая, студийки слушать не буду.
Вживу не слухав, тому не можу підтвердити чи спростувати, але підозрюю, що в записі все ж на порядок краще. А що за фішки п'ятирічної давності?

Странно что никто ни разу не сравнил с Катей Чили. Тоже такая якобы фолковость, которая тонет в элктронной основе.

Странно что никто ни разу не сравнил с Катей Чили. Тоже такая якобы фолковость, которая тонет в элктронной основе.
Хм, послухати чи що? Епізодичні якісь спогади скоріше негативні.

Marlo Stanfield, мені здається шо Онука все-таки краще.

ох, если бы прямо сейчас нужно было составить антитоп-2016, то там с уверенностью победит песня VIDLIK сабжа. задала такую планку чуши, переплюнуть которую практически невозможно.

реально, ВИДЛИК это просто ахинея музыкальная

https://www.youtube.com/watch?v=yXptY1YYgS8

Поборов антипатию, вызванную всеобщим хайпом, решился всё-таки нормально послушать сабж. Отчасти подкупило меня использование синтов, к которым я испытываю сейчас особую слабость - в частности, роландовского Джуно, то есть еще до прослушивания я уже знал, что звучание мне будет по душе.
Ну что могу сказать, понравилось, что одноименный полноформат, что последняя епиха, даже не могу сказать, что больше. Хорошие песни почти поп-формата есть, музыкальная составляющая приятная, сопилка и бандура на своём месте. Не могу сказать, что заходит всё без исключения, но всё в разы лучше, чем я ожидал.
Я, конечно, допускаю, что в её жанре это может быть вторично, и вполне возможно, с кого-то слизано, но так как ориентируюсь в подобной музыке я слабо, то мне вполне норм.
Хочется также сделать небольшую ремарку по части охаянного здесь трека "Видлик". Как известно, вся ЕР посвящена чернобыльской катастрофе, и конкретно этот трек, как лично мне показалось, очень хорошо воссоздает атмосферу хаоса техногенной катастрофы, тем самым буквально перенося в тот самый злосчастный 1986-й. Но тут такое, можно прочувствовать, а можно и не прочувствовать. Или очень сильно хотеть/не хотеть прочувствовать.
Вот, как-то так.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZfdMRXtaVk

Тупо астрологи объявили неделю зрады.

жага фейсбука до зрадоньки цілющої з кожним днем все більше і більше:lol:
вчора дорно-срач, сьогодні онуко-срач:facepalm:

та Грибы ж турят по РФ, там все понятно.

вчора дорно-срач, сьогодні онуко-срач:facepalm:

Сансей еще. Я ж гвоорю - неделя зрады.

Пацаны, это все коварный план Путина-Суркова. Инфа 100%.

Спеціально не досліджував але мені здається по вокалу до Каті їй далеко. Взагалі не знаю з ким порівняти. За музику хз. Та й не розумію навіщо порівнювати.Добре що є і ті і інші. І чим більше буде, тим краще.

Согласен с Прожектором о фишках пятилетней давности. Мне вот этот трек напомнило.
https://www.youtube.com/watch?v=19WUwZYM7bM

И дело ведь не в том, копипаста это с конкретной песни или нет. Нет ничего своего, чувствуется конструированость и механичность сборки трека с чужих фишек.

Мне вот этот трек напомнило.
Мне кажется, что этот трек интереснее всей предыдущей и будущей дискографии Онуки.

Kwer, ти ж писав, що не сприймаєш competitive approach до мистецтва. Чи тут якийсь особливий випадок?

Добавлено в 20:14 / Предыдущее сообщение было написано в 20:07

Nico, хейтерський скілл на рівні, моя повага)

Kwer, ти ж писав, що не сприймаєш competitive approach до мистецтва. Чи тут якийсь особливий випадок?
Слушне зауваження, дякую. Найпростіший спосіб відповісти: я не вважаю Онуку мистецтвом, це спроба створити музичний продукт масового споживання.

Мистецтво
Якщо ми з тобою сядемо писати музику й у нас вийде схожа мелодія або тембр, або ритм, competitive approach був би оцінити, хто перший придумав цю ідею. Але зі схожих звуків у схожій формі ми можемо виразити зовсім різну індивідуальність.
Так і в музиці, я шукаю контакту з окремим виконавцем не на формальному рівні, а його як особистості. Competitive approach - це застосування принципу ринку до мистецтва. Один із об'єктивних способів визначити, чия мелодія з наших двох краща.
Утім, нойз про який ми говорили, має набагато більше граней, ніж суто патент і $$ за виручені концерти. Тому я за суб'єктивну оцінку в першу чергу.

Продукт
Натомість, якщо ми з тобою сідаємо й обираємо чужі треки, які нам сподобалися, і перезбираємо з них свої, наша творчість стає формалістичною. Ми починаємо грати шаблонами; готовими музичними одиницями, і наша задача зачепити слухача тим, що він уже чув. Це вправа в масовому смаку, аби ми сподобалися якомога більшій кількості людей. Це нічого спільного з індивідуальною творчістю немає, це recycling чужих фраз. Це називають кітчем, підробкою.
Зібрані в купу, вони нагадують мовлення живої людини. Сірі чи Алекса може нас обслужити. Машина Тьюрнінга може з нами поговорити про життя на рівні якогось сича. Але в мистецтві я очікую цікавої особистості, а не шлакоблоків.

Продукт перетворює мене на консюмериста, творчість - на індивіда. Звідси й різниця в судженнях.

Ясно, competitive approach застосовується до того, що не подобається, а відтак не вважається мистецтвом. Десь так і думав)

А ти з Онукою знайомий далі цього самого "Відліку" (жахливої пісні, як на мій смак)? Запитую, тому що ця композиція разюче відрізняється від того, що було на дебютному альбомі. Я не великий шанувальник виконавиці, але формула того запису (сучасна електроніка + українські народні інструменти) була оригінальна, музика звучала досить цікаво і самобутньо і відчуття криво зібраного з різних запчастин конструктора не викликала.

Back