Плач Єремії

ні слова про Вону

valmakar

vinyl 10"
Name
Ігор
Sex
мужской

Reaction score
2,993

Плач Єремії

Плач Єремії
Львів, Україна

700fx.jpg

Тарас Чубай — гітара, вокал
Всеволод Дячишин — бас-гітара
Юрко Дуда — клавішні, труба
Андрій Надольський — ударні

фанський бложик: http://plach-jeremiyi.livejournal.com/

Біографія з вікі:
«Плач Єремії» на початку 1990 заснував Тарас Чубай (в цей період Тарас виступав у складі музичного театру «Не журись»). Проте Чубай (гітара, вокал, музика) та Всеволод Дячишин (бас) грали разом ще з 1985 року (гурт «Циклон»). В первинний склад гурту «Плач Єремії» увійшли гітарист Олег «Білий» Шевченко, барабанщик Мирон Калитовський, арфістка Аліна Лазоркіна та віолончеліст Олекса Пахолків. Свій перший виступ гурт провів на сцені того ж самого «Не журись». Це був акустичний, «камерний» виступ у неповному складі. Перший ж серйозний «електричний» концерт, відбувся на альтернативному фестивалі «Вивих» у 1990-му році. Чубай так згадує перші концерти:
…перший виступ «Плачів» був ще в межах концертів театру-студії «Не журись» у лютому-березні 1990 року. Це була передвиборча програма, коли ще Чорновола підтримували. Перші концерти були в РОКСі, потім — у Львівській філармонії. Це був наш такий дебют. Ми тоді ще грали без барабанів, у такій камерно-акустичній версії, з віолончеллю. А перший виступ з барабанами відбувся на вечорі поезії Віктора Неборака, а в нього уродини 9 травня. І в кінці травня цього ж року ми виступили на «Вивиху». Тоді були виступи на стадіоні. Ми витягнули на сцену арфу. Вона там ледве не згоріла, коли була якась пожежа. Словом, було весело.

У 1991 році на фестивалі «Червона рута» в Запоріжжі «Плач Єремії» отримав друге місце в жанрі рок-музики (перше місце журі не присудило нікому). У 1993 році на міжнародному фестивалі «Марія» (Трускавець) гурт зібрав всі можливі нагороди — спеціальний приз журі, приз за найкращу пісню («О хто ти, о хто…»), приз глядацьких симпатій.

Перший офіційний альбом гурту — «Двері, котрі насправді є» — був записаний у 1993 році. За підсумками року «Плач Єремії» визнано найкращим концептуальним рок-гуртом в країні, а на Західній Україні команда взагалі вважається культовою. Того ж 1993 року вчергове помінявся гітарист — Віктора Майського замінив Олександр Морокко, врешті на соло-гітарі довелося грати самому Тарасові, восени 1994 року у складі з'явилися новий барабанщик Олександр Каменецький та трубач Юрко Дуда. На початку 1995 року побачив світ другий альбом «Най буде все як є». Завдяки цій роботі літом 1996 року «Плач Єремії» отримав «Золоту Жар-птицю» Таврійських Ігор в номінації «Найкращий рок-гурт України». У 1997 р. музиканти почали роботу над записом «Хата моя».

Через рік лейбл «Caravan CD» випустив на CD збірник найкращих пісень гурту — «Добре», а восени 99-го вийшли максі-сінгли «Я піду в далекі гори» та «Як я спала на сені». В 1999–2000 рр. Чубай, який щойно перебрався до Києва, записав альбом колядок «Наше Різдво» та альбом пісень вояків ОУН-УПА «Наші партизани». В грудні 2002 року лейбл «Атлантік» випустив CD-збірник найкращих записів гурту «Рок легенди України — Плач Єремії» у серії «Українська колекція». Також в лютому 2002-го Тарас розпочав запис альбому пісень Володимира Івасюка у Львові на студії Олега «Джона» Сука, але незадоволений результатом засновує власну студію, де і закінчує роботу над проектом «Наш Івасюк». У листопаді 2003 Тарас Чубай видав платівку «Світло і Сповідь», в записі якої взяли участь крім «Плачу Єремії» також камерний оркестр «Віртуози Львова». Майже водночас лейбл «Атлантік» випустив сольну платівку Всеволода Дячишина «Подорож в країну Бас».

Після перевидання альбому «Світло і Сповідь» в 2005 році Тарас Чубай і «Плач Єремії» записують живі виступи з оркестром та вок.формацією «Пікардійська Терція», але альбоми не виходять через неможливість знайти видавця, який хотів би мати справу з подібним «неформатом». На даному етапі йде робота в студії над новим альбомом в який увійдуть композиції на вірші Костя Москальця (автор пісні Вона), такі як «Золота Трава», «Матриця», «Вифлеєм» та ін., а також на вірші Б.-І.Антонича «Мова Гайова» і звичайно ж на поезію Григорія Чубая, батька Тараса.​

Дискографія:
Двері, котрі насправді є (1993)

-01-1.jpg

Най буде все як є (1995)

c561bddd.jpg

Хата моя (1996)

74a3a51e.jpg

Студійні альбоми
1993 - Двері, котрі насправді є
1995 - Най буде все як є…
1997 - Хата моя
2003 - Світло і сповідь ч.1

Компіляціїї
1998 - Добре
2003 - Рок-легенди України

Міні-альбоми
1999 - Я піду в далекі гори
2000 - Як я спала на сені

Сингл
2003 - Світло і Сповідь

Інші альбоми та проекти
1988 - Постать Голосу
1999 - Наше Різдво
2000 - Наші партизани
2002 - Наш Івасюк

https://www.youtube.com/watch?v=wJ5f34dRjWU
https://www.youtube.com/watch?v=P3zvB1oP2t8

Якшо я не помиляюся, це була єдина справді популярна прог-рокова група України з початку незалежності. Культова серед одних кіл через тексти сучасних поетів (поема "Марія" Грицька Чубая, розділена на кілька окремих пісень, "Єхидна", "Грифон" - Юрій Андрухович, "Літаюча голова" - Віктор Неборак, [STRIKE]"Во[/STRIKE] "Ти втретє цього літа зацвітеш", "Срібне поле" - Кость Москалець, "Сервус, пане Воргол" - Петро Мідянка) і джазово-прогресивні аранжування. Ну, і куди правду ховати - серед інших популярна через ту-пісню-яку-не-варто-називати. До речі, автор багатьох мелодій - усе той же Кость Москалець, який близько дружить із Тарасом. Пізніше, правда, пішли всі ці "Наші партизани" і інші тематичні проекти, так шо вже з 2000х можна вважати групу скоріше напівживою ілюстрацією самої себе в молодості. Але ніхто не заважає переслухати перших три магнітоальбоми родом з 90х.

Добавлено в 20:44 / Предыдущее сообщение было написано в 20:43

Коля обіцяв підкинути заливок :hi:
Вони всі є на "Гуртом", якшо шо.

Description
ні слова про Вону
Re: Плач Єремії

ehnaton, прекрасна. В тому числі завдяки їй, зацікавився групою серйозніше. І текст початковий в Андруховича крутий, і музика - з першої до останньої ноти. Просто ідеальний рок.

Ми її взимку, на революції, співали. Люба панно моя вітчизно.

Одна з моїх улюблених - "Тихий дощ". У мене колись ше більшість записів було ріпнутих з касети кимось у низьку якість - так там воно все так атмосферно гуло, шо потім ремастеровані варіанти навіть були якісь плоскі :hare:

Добавлено в 20:49 / Предыдущее сообщение было написано в 20:48

Люба панно моя вітчизно.
Стара :smile:
Хоча, старої вітчизни в нас якраз не було. У більшості, принаймні.

Я не цитував )). До речі, я навіть напамять знав Андруховича. Це ("Люба") був натяк на нові революційні міфологеми, які творились на наших очах. Шкода і дивно, що Плач Єремії ні разу не виконував на сцені під час минулорічного замісу цю пісню.

Добавлено в 20:55 / Предыдущее сообщение было написано в 20:53

Що не кажи, а вітчизна у нас панна молода

Добавлено в 20:58 / Предыдущее сообщение было написано в 20:55

Слухай, а який розмір в Єхидні? Сів рахувати, і щось ніяк.

нравятся две песни: Відшукування причетного и попсовая Лиш Вона.

Відшукування причетного
Стильна дуже. Особливо остання частина, де тільки вокал, бас і барабани. Недавно перечитував цю поему Чубая, з якої уривок заспіваний - і зрозумів, шо це про самогубство. Хоча до того рази 2-3 читав, але не міг зловити суті.
Слухай, а який розмір в Єхидні? Сів рахувати, і щось ніяк.
Сам якось задумувався, треба сісти, порахувати. Але по пам'яті шось таке, як 10/8, нє? :yeah:

У мене виходить 5/4 :smile: Бля, що занах.

А ше пам'ятаю, як їхав у поїзді Львів-Сімферополь зі Свіржа в 2009му, на верхній полиці. Цілу добу: від першої до останньої станції. А на фестивалі якраз виступали ПЄ (другий раз у житті був на їх концерті; перший - у 99му під час агітаційних концертів за Кучму, лол). Виступ був таким собі, Чубаю було не дуже вкайф, очевидно, і він знущався, по 10 разів співаючи приспів у "Ленті" і "Воні" разом із публікою. А ше була "Ти втретє цього літа зацвітеш" (на музику "Замка" Мертвого півня), така чуйна, а я якраз закохувався в дівчину, з якою були на фестивалі. І потім їхав на тій верхній полиці, наспівував собі цю пісню, і трохи не плакав від невизначеності у стосунках, яка була попереду. 19 років :smile:

Добавлено в 21:11 / Предыдущее сообщение было написано в 21:10

У мене виходить 5/4
Ну, 5/4, 10/8 - це ж, по суті одне й те ж. Чисто за відчуттями і досвідом воно мені на п'ятірку якраз і схоже))

Так, однакові, тільки для тебе це швидка пісня, для мене - повільна. Ще раз послухав, здається, там півпісні, до 2ї хв. - повільна частина (5/4), потім вони прискорюються (послухай хайхет), тому тут вже твої 10/8. Швидше за все, помиляюсь, пофіг.
Пиздата пісня, аж захотілось постукати, а під руками тільки тренувальний пед і палички, що вже на ладан дишуть.

Що не кажи, а вітчизна у нас панна молода
Да, я от теж згадував цю пісню, і теж думав про ці смисли. Молода. Але так сталося, шо для багатьох уже стала цілком "рідною панною".

Про ритм - зараз по дорозі переслухаю. Але зараз шось виходить, шо якшо восьмими рахувати, то 3+3+3+3+2+2=16. Біліберда? :thinking:

Добавлено в 21:30 / Предыдущее сообщение было написано в 21:28

Хоча, може й не біліберда, а й справді нерівно розділений метр.

Добавлено в 22:53 / Предыдущее сообщение было написано в 21:30

3+3+3+3+2+2=16
Переслуховував: таки там 16/8, як я і розписав.

Last edited:

Нарешті:in_love:
Завтра позаливаю, як обіцяв, а то сьогодні уже нє.

1993 Двері, котрі насправді є
[HIDE]Cкачать[/HIDE]
1996 Най все буде так як є
[HIDE]Cкачать[/HIDE]
1997 Хата моя
[HIDE]Cкачать[/HIDE]

Добавлено в 22:11 / Предыдущее сообщение было написано в 22:09

Ше шось залити, чи цього досить? Ато я поальбомно не шарю:)

Добавлено в 22:13 / Предыдущее сообщение было написано в 22:11

Вона кстати неплохая песня:stupid: Мне всегда нравилась фраза "русифіковані міста". Но крутость группы я понял, когда услышал Єхидну в прошлом году.

Ше шось залити, чи цього досить? Ато я поальбомно не шарю:)
Ше можна "Світло і сповідь ч.1" - але він уже трохи слабший (при тому, шо ПЄ і так не дуже стабільна група була за рівнем пісень). Хоча, я його майже й не знаю за матеріалом - тільки "Із янголом на плечі" чув. Там мелодія хороша, така, в стилі Москальця, але аранжування трохи інфантильне - ці дждждж звучать непереконливо.

Добавлено в 16:54 / Предыдущее сообщение было написано в 16:53

Ну, і можна ше мініальбоми - там є матеріал, який я не чув, було би цікаво :smile:

Добавлено в 16:55 / Предыдущее сообщение было написано в 16:54

Вона кстати неплохая песня
Скажімо так: "Вона" - настільки ж хороша пісня, як "Stairway to Heaven", чи "Smells Like Teen Spirit" :stupid:

1999 - Я піду в далекі гори
[HIDE]Cкачать[/HIDE]

Добавлено в 16:32 / Предыдущее сообщение было написано в 16:31

2000 - Як я спала на сені
[HIDE]Cкачать[/HIDE]

Добавлено в 16:34 / Предыдущее сообщение было написано в 16:32

2003 - Світло і Сповідь ч.1
[HIDE]Cкачать[/HIDE]

Добавлено в 16:34 / Предыдущее сообщение было написано в 16:34

Світло і Сповідь у мене чомусь іде як сольник Чубая, то я не міняв назви.

Но крутость группы я понял, когда услышал Єхидну в прошлом году.

"Двери" вообще крутой альбом, только для меня тексты Чубая его скорее портят.

Заслушаю тогда "Єхидну" (вернее, альбом, в котором она есть). В детстве много раз слышал "Я піду в далекі гори..." (ее частенько крутили по телевизору), так вот она мне активно не нравилась - как и все, что нравилось моей старшей сестре :smile: Но в топике постят уважаемые мною люди, поэтому сделаю над собой усилие во имя слома детских стереотипов :smile:

Вот, кстати, почитал заглавный пост и узнал, что оказывается тексты украинских поэтов, а не Чубая. Но они мне все равно не нравятся, в частности, Ехидна :sad: Хотя музыкально песня охуенная.

Переслуховував: таки там 16/8, як я і розписав.

16/8 = 2

Добавлено в 18:55 / Предыдущее сообщение было написано в 18:54

не благодарите

Вот, кстати, почитал заглавный пост и узнал, что оказывается тексты украинских поэтов, а не Чубая. Но они мне все равно не нравятся, в частности, Ехидна Хотя музыкально песня охуенная.
Я тебя разочарую, Чубай - это тоже украинский поэт:stupid:
Только Грицько, а не Тарас.

Добавлено в 18:57 / Предыдущее сообщение было написано в 18:57

Но Ехидна - Андруховича.

Back