Скрябін / Скрябин

synthpop, pop-rock
Re: Скрябін / Скрябин

Кузьме, конечно, нельзя не отдать должное за то, что он фактически изобрел собственный узнаваемый диалект украинского (с этим полным вытеснением буквы "щ" :stupid:), и я не могу спорить с тем, что у него есть хорошие, западающие в память строчки и целые куплеты, но хвалить его тексты в целом у меня бы язык не повернулся, если честно. Столько откровенно притянутых за уши ради рифмы бредовых строчек нет даже у ОЕ.
Вообще-то ребята из Новояворовска - крохотного городка во Львовской области, который пролетается на машине за 5 минут размеренной езды. И там все так разговаривают :hi:
Что же касается их ранних текстов - они просто отличные, местами поэтичные, местами метафоричные, а местами и вовсе крышесносные, как например вот эти:
Багато бачив я тих ваших казок
І злим буває добрий дідо Мороз
І не велика є Людина гора
І в короля ніколи грошей нема
Багато бачив я тих ваших чудес
І добра фея любить тільки себе
І Білосніжка вже продалась давно
Та ваша казка то попсуте кіно

Кузьме, конечно, нельзя не отдать должное за то, что он фактически изобрел собственный узнаваемый диалект украинского (с этим полным вытеснением буквы "щ" )
Тю. Я тільки у школі, напевно, взнав, шо в літературній мові замість "ш" всюди "щ". У текстах Кузьми - цілком звичайна українська, хіба галицизмів багато ("то", замість "це", "файно", "хорий"), і троха суржику є ("всьо"). Словом, нормально, як у Новояворові говорять. Це тобі не Скрипка, в якого конструкції справді ламають мозок, коли хочеш їх проаналізувати :smile:

Столько откровенно притянутых за уши ради рифмы бредовых строчек нет даже у ОЕ.
Є таке. Але разом із тим, більшість із тих, хто співає українською, навіть до такого рівня не дотягує.

Добавлено через 2 минуты
местами и вовсе крышесносные, как например вот эти:
ще один суцільно крутий текст, як на мене:
Наш татко захворів
І бачить світ тепер інакше,
Ніж ми.
І не лікуйте татка,
Він здоровий, гірше є,
Як слабий.

А татко хорий
А ми чекаєм,
Заки скінчиться день.
А татко хорий,
До того всі ми
Колись дожиєм...

Тю. Я тільки у школі, напевно, взнав, шо в літературній мові замість "ш" всюди "щ".
Найліпше то чутно у пісні Скрябіна з Іриною Білик "Мовчати". Дуже файній пісні, як на мене.

Найліпше то чутно у пісні Скрябіна з Іриною Білик "Мовчати". Дуже файній пісні, як на мене.
:agree: Абсолютно погоджуюся. Раніше дивувався, як така крута пісня (і ще кілька тогочасних) могла вийти без Ростика і Шури, а допіру глянув - таки Шура серед авторів музики (там же, правда, й Підлужний із Тартака - от це вже несподіванка).

Добавлено через 3 минуты
йо, там ще й продюсером такий собі Ілля Ігорович Лагутенко. Ну зовсім я випадаю. Хоча, це все пояснює багато що.

:agree: Абсолютно погоджуюся. Раніше дивувався, як така крута пісня (і ще кілька тогочасних) могла вийти без Ростика і Шури, а допіру глянув - таки Шура серед авторів музики (там же, правда, й Підлужний із Тартака - от це вже несподіванка).

Добавлено через 3 минуты
йо, там ще й продюсером такий собі Ілля Ігорович Лагутенко. Ну зовсім я випадаю. Хоча, це все пояснює багато що.

З якого такого "Тартака"? Ти хотів сказати з "Нічлави Блюз"? Сподіваюся, тепер невсподіванок не виникне.
Що стосується Лагутенка, то Мумій Троль в минулому бувало навідувався до Львова. То концерт з "Мертвим півнем" відспівати, то на Студію Лева завітати.

Ти хотів сказати з "Нічлави Блюз"? Сподіваюся, тепер невсподіванок не виникне.
Ну, так, це я спати хочу - щось у голові клинить. Пора лягати.
До речі, це ж він на "До смерті і довше" підспівує - і дуже прикрашає й без того добру пісню.

Кузьме, конечно, нельзя не отдать должное за то, что он фактически изобрел собственный узнаваемый диалект украинского (с этим полным вытеснением буквы "щ" :stupid:)
типичный рагуль, и ничего он не изобрёл, просто рагулям на суржике легче разговаривать.

типичный рагуль, и ничего он не изобрёл, просто рагулям на суржике легче разговаривать.

суржик - микс украинского с русским, а это именно диалект.

это западенский вариант суржика с полонизмами, в каждом регионе свой суржик

это западенский вариант суржика с полонизмами, в каждом регионе свой суржик

ты абсолютно прав, в каждом регионе свой диалект.

А это случайно не они записали альбом песен дивизии "Галичина", или то были песни "Нахтигаля"?

Cyclophosphamide, альбом повстанческих песен записывал Тарас Чубай из "Плач Єремії", Скрябін вроде не.

вроде пару песен с Чубаем у них есть. "Лента за лентою" как минимум

не приписывайте все тексты Кузьме, там если посмотреть, то многие самые крутые написал Ростислав Домишевский. а Кузьме вообще в аду гореть за тот отстой, в который он превратил Скрябин, тупо спекулируя на имени.

не приписывайте все тексты Кузьме, там если посмотреть, то многие самые крутые написал Ростислав Домишевский.
і точно: процитовані "Казка" і "Татко хорий" - це Рост. а от "Шось зимно" - Кузьма.
раніше якось не знав цього.

я просто буклетики с кассет читал:stupid:

Я с него укр начинал учить. Позднее про бультерьера не люблю

не приписывайте все тексты Кузьме, там если посмотреть, то многие самые крутые написал Ростислав Домишевский.
А разве мы приписываем? Достаточно почитать его книгу, чтобы понять, что у него хорошо получается только стеб.
Что же касается вкусных текстов, то не могу не удержаться, чтобы не привести еще эту песню:
Чую, брате, шо буде війна
Холодна і мокра, довга і зла
Квадратні на круглих будуть іти
За то шо ті рівні, як їх не крути
Візьми собі шалик, візьми собі плащ
Нікого не бійся, ніколи не плач
Ти знаєш дорогу і маєш ше час
Налий собі пива і випий за нас

Втікай, бо скоро буде війна
Шукай собі місце де вар’ятів нема
Втікай, бо скоро буде війна
Буде війна

А ше хтось додому напише листа
Як бомби літають і кулі свистять
Купи собі ровер і скоро жени
Бо можна не встигнути – близько вони
А в нас під ногами чужі хробаки
То дайте їм їсти – налийте води
Одінь окуляри з фіолетовим шклом
Так легше стіну пробивати чолом
Да и вообще "Казки" отличные во всех отношениях.

Добавлено через 4 минуты
А это случайно не они записали альбом песен дивизии "Галичина", или то были песни "Нахтигаля"?
"Галичини", "Нахтигаля" и "Роланда" вместе взятых.
А на заработанные на ТВ деньги Кузьма финансирует Львовский метрополитен.
P.S. Альбом "Наші партизани" называется если что, и там есть отличные песни вроде "Кедь ми прийшла карта".

Вообще-то ребята из Новояворовска - крохотного городка во Львовской области, который пролетается на машине за 5 минут размеренной езды. И там все так разговаривают
Вибачайте, народився й виріс я в Києві, до п'яти років навіть не підозрював про існування української мови, а той суржик, який почув у школі, дууже сильно відрізнявся від того, на якому співає і спілкується Кузьма)

Добавлено через 3 минуты
І в принципі так жодної людини з таким говіром, як у нього я в житті і не чув/бачив. На відміну, доречі, від Скрипки, бо його вимова і конструкції мені не видаються чимось таким дивним.

Лунный самогон, бо в Кузьмы не суржик, а именно диалект. Там так все говорят. А Скрипка все детство провел в разъездах по совку и, вроде как, украинский стал изучать уже практически во взрослом возрасте, когда учился в Киеве. Вот и нахватался

запилите сабж на я папку пожалуйста

assonik, тож медиафайр лучше, разве нет?

Лунный самогон, бо в Кузьмы не суржик, а именно диалект. Там так все говорят. А Скрипка все детство провел в разъездах по совку и, вроде как, украинский стал изучать уже практически во взрослом возрасте, когда учился в Киеве. Вот и нахватался
Вот да, у Скрябина реально галицкий диалект, причем не особо грешащий полонизмами. "Жиє", "Хорий", "Зимно" - там реально так говорят. А у Скрипки суржик скорее даже не Киевского разлива, а области и окрестных регионов: Житомира, Черкасс, Полтавы и Чернигова.

Добавлено через 2 минуты
Не знаю, упоминали ли здесь, но сабжу уже посвящено несколько трибьютов, самый известный из которых - Через Чужі Окуляри (2006)

на счет "Зимно" не уверен, пушо и у нас так говорят. А все остальное, плюс всякие "ніц" та "най" - это ихнее

Blaise Finnegan, а что у вас не говорят по-польски, есть поляки местные?

на счет "Зимно" не уверен, пушо и у нас так говорят.

Во Львовской области есть населенный пункт "Зимна вода", который в советское время назывался "Холодновідка" :stupid:

Bike punk, поляков нет. Католиков тоже

Blaise Finnegan, а местные по-польски шарят? или говорят: "бляць пэця"?

Bike punk, в городах практически нет. В селах и ближе к границе (Владимир, там) шарят немного. Но у нас тут больше свой, скажем так, диалект. Полишуцький, волынский. Типа такого

https://www.youtube.com/watch?v=zTsdnF87ukc

Это ривненщина, но от нас не сильно отличается

Back