Всеволод Максимович

олег в.

i'm a scatman!

Reaction score
3,203

Всеволод Максимович

Просто не можу не поділитись.
Вперше побачив картину Всеволода в національному музеї у Києві ще у вересні минулого року. Сказати чесно, я був вражений, що у нас були художники подібного рівня. До цього я цікавився виключно українськими футуристами і кубістами і думав, що на них українське авангардне художнє мистецтво завершується. Цей пан просто розгромив мої наївні упередження.
Жив він дуже недовго всього 20 років - з 1894 по 1914 роки, завершив життя самогубством через нещасне кохання.
Приймав участь у полтавському атлетичному товаристві Мясоєдова. Знімався в, загубленому для нас, футуристичному фільмі 12 року "Драма в кабаре №13" в головній ролі.
Малював в наближеному до сецессії Клімта стилі, з домішками арт-нуво, футуризму великий вплив на нього мала петербурзька школа ( ледве не написав "сцена" :stupid: ).
Картина яка так мене вразила ось:
821510.jpg

я був дуже здивований цим безумством і хворобливістю, яка прямо кричала з цього полотна. можете на нього подивитись у вищезагаданому національному музеї.
потім я намагався найти ще щось Максимовича, але знайшов лише "поцілунок":
maksimovich-kiss.jpg

якщо хтось зацікавиться і знайде полотна Максимовича в неті - буду вдячним)

Ответ: Всеволод Максимович

Справді захоплює. Шкода не можу щось путнє написати, так як не знаюсь на образотворчому м-ві. А картини ще є, ось:

maksimovich-triton-s.jpg

maksymovych-argonauts-s.jpg

maksymovych-banquet-s.jpg

picture5-s.jpg

picture80-s.jpg

Взято тут і тут

Back